sunnuntai 22. heinäkuuta 2007

Päivä 13: Lepäilypäivä talolla

Lauralle taisi kehittyä illan ja yön aikana yskä, koska alkuyö meni enemmän tai vähemmän yskiessä. Onneksi lämmin maito taisi auttaa ja aamulla koko perhe nukkui yhteentoista asti. Molemmat huoneet sai pimennettyä täysin, joten aamullakin piti melkein hapuilla ovenkahvaa. Eilinen iltasade oli vaihtunut kirkkaaseen auringonpaisteeseen, joka lämmitti sekä kehoa että mieltä :) Timonkin flunssa voi jo paremmin, vaikka joutuu niistämään samassa tahdissa Lauran kanssa.

Aamupalan jälkeen olikin aika tutustua hieman tilaan. Le Meix Gagnardin pihapiiriin kuuluu kaksi taloa; päärakennus, joka toimii isäntäparin kotina sekä Bed & Breakfastina sekä meidän kivitalo, jossa on samanlaisia asuntoja kolme kappaletta vierekkäin. Kaksi muuta taitavat kuitenkin olla jollain tasolla yhteydessä toisiinsa. Päärakennuksen ja meidän talon aamuterassin välissä on iso nurmikenttä, vanhanaikainen kaivo sekä iso lehmus. Ilta-auringon suuntaan oleva terassi taas antaa tilaa hengittää, koska jälleen laajan nurmikentän jälkeen alkaa pienen metsikön reunustama heinäpelto. Kulmalle rakennetaan parasta aikaa myös uima-allasta. Se onkin ainoa, mikä tästä paikasta puuttuu.

Taukopäivä talolla tekemättä mitään erikoista teki hyvää. Laura konttaili, nousi seisomaan kaikkea mahdollista vasten ja tutustui ahkerasti meidän aurinkoa ottaessamme nurmikentän ruoho-ominaisuuksiin. Suurin kiukku taisi eilen olla se, ettei hän päässyt oikein koko päivänä liikkumaan mielensä mukaan. Joko hän oli autossa, sylissä tai vaunuissa. Päätimmekin, että 300 km ja 2-3 h taitaa olla maksimipäivämatka. Kivuttomimmin matka sujuu niin, että Laura nukkuu aamupäikkärit autossa ja me posotamme yhtä kyytiä määränpäähän.

Päivä sujui siis rentoilun merkeissä. Soitimme kuulumiset Heinin vanhemmille ja toivottelimme Ritva-Äidille hyvät syntymäpäivät jo näin päivää etukäteen. Mukavaa oli vaihtaa kuulumisia puolin ja toisin. Mikkelin mökin laituri, jonne puhelu suuntautui, tuntuu nyt jotenkin todella kaukaiselta paikalta. Huomenna taitaa myös Irma, Hanski, Tellu ja tytöt lähteä kohti Imatraa?

Illalla juteltiin myös hyvän ystävämme Juhan kanssa, joka oli kokenut kovia Euroopan matkansa ensimmäisillä kilometreillä. Teki todella hyvää kuulla Juhan ääntä! Puhelun aikana naapurin setä kävi myös paalaamassa takapihan pellon heinät hauskoille rullille.

Illalla pesimme vielä pyykkiä Siemensin suhteellisen ikääntyneellä koneella. Se oli lähes samanlainen kuin pesukone, joka palveli Heinin vanhempien luona jotain 25 vuotta. Pienen ihmettelyn jälkeen kone saatiin jopa toimimaan ;) Aurinko laski hehkuvan oranssina heinäpellon taakse, jota ihailimme lämpimien voileipien ja Orangina appelsiinimehu/limun kera. Huomenna matka suuntautuu lähellä sijaitsevan Louhansin kylän aamumarkkinoille ja kenties vielä jonnekin muualle. Sen näkee sitten huomenna!

Ei kommentteja: