keskiviikko 18. heinäkuuta 2007

Päivä 9: La Flechen markkinat

Laura nukkui yön loistavan hyvin ranskalaisten nuhalääkkeiden ansiosta. Joskohan nuha lähtisi näillä rohdoilla. Aamulla söimme nopsan aamiaisen ja lähdimme autoilla puolen tunnin ajomatkan päähän La Flechen markkinoille ihastelemaan ranskalaista markkinahumua.

Paikalle oli löytänyt myös varmasti koko lähitienoon väki, koska joen varren parkkipaikka oli tupaten täynnä sikin sokin parkkeerattuja autoja. La Flechen kaupunki, tai ehkä paremminkin kylä, oli todella viehättävä. Vanhat talot oli vuorattu kukilla ja läpihalkova joki antoi kylälle kauniit puitteet. Ihmiset olivat pukeutuneet kauniisti ja käsivarrella keikkui pajukori, jonne lastattiin tuoreita vihanneksia, confituria, batongia ja kukkia kovan kälätyksen saattelemana. Markkinoilta löytyi myös eläviä kanoja, vaatteita ja koruja. Meille tarttui mukaan koruja meille tytöille ja ihanan makuisia mansikoita ja vadelmia piknikkiä varten.

Ostosten jälkeen seikkailimme paikalliselle biitsille nauttimaan cokista, croissantteja ja marjoja. Läheisestä jätskipaikasta haettiin vielä tujut café cremet ja crêpet. Istuimme lehmuksen varjossa nauraen Lauran ilmeille hänen maistaessaan ensimmäistä kertaa mansikkaa. Ensi-irvistelyn jälkeen mansikkaa olisi uponnut vaikka koko rasia. Vesi tuntui liian vilpoisalta, joten säästimme uimishalut farmille.

Pian olikin jo aika siirtyä läheiseen outlet-taivaaseen ostoksille, jonne me muut siirryimme autolla ja Hannu-vaari Lauraa vaunuihin nukuttaen. Tytöt olivat aivan hurmioissaan Bratzien, pehmolelujen, kenkien ja vaatteiden shoppailusta. Me löysimme myös ihania vauvanvaatteita ystävien tuleville vauvoille sekö kenkiä ja alusvaatteita itselle.

Päivä oli ihanan aurinkoinen ja tytöt juoksivat melkein suoraan uima-altaaseen palatessamme. Steve ja Pamela olivat ostaneet tytöille yllätykseksi uima-altaaseen suihkulähteen.

Timppa kokkasi kaikille makoisat ruoat ja illalla naureskelimme Hannu-vaarin hassuille jutuille.

Ei kommentteja: