sunnuntai 5. elokuuta 2007

Päivä 27: Saksan laivalla

Yö sujui mukavasti laivan keinahdellessa kevyesti. Aamun hyvää tunnetta lisäsi vielä se, ettei tarvinnut lähteä rynnimään aamiaisbuffettiin vaan jatkoimme löhöilyä sängyssä puoli kymmeneen asti. Hyttiin kannettu aamiainen oli runsas ja maistuva. Jopa Heinin erikseen toivoma latte löytyi tarjottimelta folioon käärittynä. Liinojen ja kääreiden alta löytyi hedelmiä, leikkeleitä, erilaisia leipiä, kananmunia ja minicroissantteja. Juomaksi poksautimme Törleyn kuohuviinin jääkaapista. Ei hullumpaa.

Aamiaisen jälkeen päätimme tutustua hieman Tallinkin laivaan, joka ei tosiaan ole liioilla palveluilla pilattu. Kaksi minikokoista tax freeta sisälsi karkkeja, viinejä ja pienen valikoiman hajuvesiä. Kauppojen lisäksi laivasta löytyi buffetin ja a la carten lisäksi pieni kahvila ja karaoke/yökerho, jonka tosin kiersimme kaukaa.

Pian olikin aika buffet-lounaalle, joka oli oikein onnistunut. Söimme hitaasti ihaillen kauniita merimaisemia. Ilma oli lämmin ja aurinkoinen, joten lounaan jälkeen Heini vietti hyvän tovin kannella aurinkoa ottaen, kun taas Timo katsoi läppäriltä sarjoja hytissä. Laura nukkui autuaasti omassa matkasängyssään.

Päivä kului niin nopeasti, ettemme edes ehtineet saunaosastolle rentoutumaan. Ehkä suurin syy siihen oli pikku-armaamme, joka piti meidät touhukkaina perusrutiineissa ja leikittämisissä.

A la carte –illallisella juttelimme vanhemman suomalaispariskunnan kanssa mukavia. Ruoka oli oikein hyvää, mikä kompensoi hieman hidasta palvelua. Onneksi tarjoilijat eivät olleet aivan niin epäkohteliasta kuin laivan respassa. Jotenkin tuli silti sellainen olo, että koko Tallinkin henkilökunta voisi viettää useamman kuukauden Jenkeissä palvelukulttuuriopissa. Yleisimmin vastaus kaikkiin tiedusteluihin oli joko ”ei ole mahdollista tai ei se kyllä käy” eikä yhtään hymyä. Aivan käsittämätöntä!
Illalla kävimme ajoissa nukkumaan, koska Helsinkiin saapuminen oli odotettavissa jo kello 5.30

Ei kommentteja: